espespesp

Transgeneracional

Transgeneracional - Clarissa Pinkola

El cos recorda, els ossos recorden, les articulacions recorden, fins i tot el dit petit recorda. La memòria està emmagatzemada en imatges i sensacions a totes les cèl·lules. Com una esponja empapada d’aigua, qualsevol lloc de la carn on es pressioni, comprimeixi, o fins i tot es toqui de forma suau, la memòria pot sortir en forma de rierol.

Clarissa Pinkola

Quan arribem aquest món ja portem una impronta important. Arribem de passar uns mesos dins la panxa dela nostra mare on ja comencem a experimentar el món emocional en el que estava submergida ella durant l’embaràs. Factors com l’ambient social en que vam estar concebuts, l’estabilitat del sistema nerviós de la nostra mare. També la nostra genètica i tots els patrons generacionals heretats de la nostra familia. Inclús traumes d’altres vides.Tot això es manifesta en el nostre cos, en els nostres patrons.

Independentment d’on vingui, hi ha un moment en que es manifesta el trauma impedint l’evolució personal.

L’aprenentatge desde diverses tècniques permet alliberar l’energia que bloqueja en aquest moment sigui d’on sigui.

Treballs com:

Trauma pre i perinatal de Ray Castellino.

Braispotting trangeneracional amb Ruby Gibson.

Les constel.lacions familiars de Bert Hellinger

En la nostra vida no es manifesta només les experiències resoltes o no, sino també les que portem de “sèrie”.

Representacions Sistemiques Dinamiques

Partint de la idea de les constel.lacions per accedir al camp energètic del sistema, hem creat un exercici on la realitat de la xarxa relacional de la persona es manifesta. Amb aquesta representació es pot veure la dinàmica sobre un tema determinat. Treballant amb la persona, prenent la responsabilitat de la part que li correspon, expressant les voluntats i el sentir, canvis en el moviment es poden començar a veure.

Molt interessant en feina de parella, relacions familiars, de feina, etc…

La utilització de cavalls en aquest exercici aporta claretat al moviment per falta de judici. Així podem veure davant nostre la situació que vivim.

Durant l’exercici es pot donar que la persona contacti amb temes que estan bloquejats. La feina somàtica en el precís moment ajuda a desbloquejar i poder observar com el desbloqueig repercuteix directament en el moviment de la dinàmica.

A partir d’aquí es pot seguir treballant de forma individual en els temes que s’han mostrat no resolts en la representació.

Normalment es necessita alguna sessió individual abans de poder accedir a la repesentació de la dinàmica, si la persona sent molta por o ansietat.

En les representacions sistèmiques dinàmiques participen els quatre cavalls. Cavalls molt segurs donats que viuen junts i es coneixen perfectament i tenen una relació de confiança establerta amb mi.

Leave a comment